fredag 10 januari 2014

Snabbaste rödbetssalladen

När jag ska till att koka rödbetor brukar jag ta ett gäng på en och samma gång. Alltså större mängd än just den portion jag för dagen skall äta. Att ha färdigkokta rödbetor i kylen betyder nämligen snabbmat. Går utmärkt att tärna och steka på med lök, bönor och grönkål (hjälp, kan inte begripa att jag inte bloggat om det tidigare!), eller med spenat. Eller mixa till rödbetshummus. Eller helt enkelt göra en supersnabb och enkel sallad till mellanmål.

Snabbaste rödbetssalladen
2 port

ca 400 g kokta rödbetor
olivolja
balsamvinäger (t ex med tranbärssmak)
salt
svartpeppar
ett par nävar ruccola
ett par nävar bladspenat
ev lite parmesan


Skär de kokta rödbetorna tunnt. Häll två, tre matskedar olivolja i en skål. Tillsätt balsamvinäger till hälften av olivoljemängden. Salta och peppra. Vänd i rödbetsskivorna och ställ åt sidan. Kommer rödbetorna direkt från kylen så låt skålen stå framme tills de är rumstempererade.
Skölj ruccola och bladspenat. Få bort så mycket vatten som möjligt, förslagsvis med hjälp av en handduk såvida du inte har en flott salladsslunga nära till hands.
Blanda rödbetorna och de färska gröna bladen. Äter du ost så flaga över lite parmesan på toppen.

Smaklig spis!

* * *

3 kommentarer:

Katarina sa...

Rödbetor är gott och jag bakade bröd med rödbeta i igår. Ha en fin helg!

Kristiina sa...

Oj va gott !!!
Ha en bra helg o vi hörs...

Åsa sa...

Hovkonditorn - Ah, rödbetor i bröd måste jag testa. Har ju bakat med både morötter och rabarber så varför inte med rödbetor i.
Ledsen för sent svar så nu har det nästan hunnit bli dags för trevlig helg, igen :)

Kristiina - Tack detsamma och grattis igen (i efterskott)!

Related Posts with Thumbnails