torsdag 12 juli 2012

Bästa kvällsmaten


Trots att det knappast är någon sommar att tala om, i alla fall inte här i Göteborg, så är ändå bästa tiden nu vad gäller mat och tillgång på goda råvaror. Först kom sparrisen och rabarberna. Så var det färskpotatisen och så kom rädisorna, morötterna, löken och rödbetor, allt i knippor så här i början av säsongen. Såg de första kålhuvuden för någon vecka sedan. Alldeles knallgröna och fluffiga, inte alls så ljusa och hårt packade som de kommer vara fram i höst. Det är verkligen svårt att låta bli allt nytt, sprött och smakfullt som fyller grönsaksavdelningarna nu. Samma sak vad gäller frukt. Ni vet ju redan allt för väl om min fäbless för den söta pakistanska mangon men det börjar bli svårt att välja ut några favoriter bland alla frukter. Nektatriner, färska aprikoser, vattenmelon, bigarråer, ja listan kan göras lång. Det gäller att passa på nu innan äpplenas tid är här.

Till kvällsmat bjuder jag mig själv på en tallrik full med skuren frukt av blandade sorter. På bilden är det som synes kiwi, cantalope, vattenmelon och nektarin.


Smaklig fruktspis!


***

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails