tisdag 6 december 2011

Ugnsbakade tomater


Ännu en snabb och enkel rätt som passar bra på kvällen efter träningen. Ugnsbakade tomathalvor. Vanligtvis äter jag smörgås med t ex avokado och tomat eller ett kokt ägg på kvällarna när jag kommit hem efter träningen. Det händer också att jag kokar gröt men oftast räcker det med gröt en gång om dagen. Då företrädelsevis till frukost. Nu under hösten, som i år trots allt är mildare än vanligt, så smakar det ändå gott med något mer varmt än bara en kopp te till smörgåsen. Och att de sköter sig själva i ugnen är ett plus på kvällen så hinner man ta en dusch, packa upp och packa om väskan, diska ur matlådan och så vidare under tiden.


Ugnsbakade tomathalvor

1 port

2 tomater
1 schalottenlök
olivolja, KRAV
flingsalt
oregano, KRAV
timjan, KRAV

Sätt ugnen på 160 grader. Tvätta tomaterna och skär itu och placera halvorna med snittytan uppåt i en ugnsfast form. Dressa med olivolja och toppa tomathalvorna med finhackad lök. Salta och strö över lite örtkryddor.
Baka i ugnen ca 15-20 minuter. Servera med en skiva bröd, förslagsvis från Alvar&Ivar, och en kopp te.


Smaklig spis!


***

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails