onsdag 30 mars 2011

Mellanmål eller snabblunch


Att laga mat kan ta tid. Det är mycket som ska skalas, hackas, strimlas, rostas, kokas, puttra, blandas och mixas. Ibland äter jag på tok för fort i relation till hur många timmar allt tagit i köket. Fast det blir oftast både godare och mer smakfullt om det får ta tid att laga. Tid att dra till sig så att alla smaker liksom får sätta sig. Emellanåt får det helt enkelt bara gå snabbt och enkelt.
Då blir det gärna rå mat. Rödkål/äpple/apelsin/flingsalt/sultanrussin fungerar utmärkt som mellanmål eller en riktig snabblunch. Är du den hungriga och storätande sorten är det bara att äta en smörgås till eller helt enkelt mixa en större mängd rödkål.


Rå rödkål med äpple och sultanrussin

1 port

150 g rödkål
1 rött äpple
1-2 tsk olivolja
1-2 msk pressad apelsinjuice
flingsalt
sultanrussin

Skär rödkålen och äpplet i mindre bitar. Lägg i mixern och skvätt över olivolja och apelsinjuicen. Mixa. Strö över någon nypa flingsalt och ev lite chili om du vill ha mer sting på råkosten. Mixa lite till. Blanda i ett gäng sultanrussin. Mixa ej efter du blandat i russinen.


Smaklig spis!

***

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails